Geen objecten gevonden

Wat gaan we allemaal doen?

Het dak

Buiten vervangen we bijvoorbeeld het dak. En omdat het om monumenten gaat, zorgen we er voor dat de woningen er van buiten wel hetzelfde uit blijven zien. Daarom hebben we heel zorgvuldig de juiste dakpannen gekozen die dezelfde uitstraling hebben als de oude. Onder deze nieuwe dakpannen worden ook de daken geïsoleerd. En de bestaande dakramen worden vervangen. Daarnaast vervangen we goten en pakken we de dakkapellen aan.

Ramen en glas

De ramen in de dakkapellen vervangen we door HR++ glas. Het isolatieglas in de rest van de woning wordt ook vervangen door HR++ glas en zogenaamd vacuümglas. Dit is speciaal glas dat vooral in monumenten gebruikt wordt.

Mechanische ventilatie

Alle woningen worden geïsoleerd en krijgen mechanische ventilatie. Goed ventileren is nodig om vocht en schimmel tegen te gaan. In de badkamer, het toilet en de keuken worden ventielen geplaatst voor het afzuigen van lucht. De mechanische ventilatie werkt alleen als er voldoende frisse lucht in de woning komt. Daarom krijgt een aantal ramen roosters voor luchttoevoer. De roosters werken vanzelf. Als de wind vol op het rooster blaast, gaat het vanzelf dicht. 

Wilt u precies weten wat we allemaal nog meer gaan doen?

Bekijk dan hier de projectpagina over de werkzaamheden in de Hollanderwijk.

Deel deze pagina