Geen objecten gevonden

Buurtbemiddeling gemeente Súdwest-Fryslân van start

Publicatiedatum: 26-10-2022

Een buurman die de muziek altijd te hard heeft staan. De buurvrouw die van de galerij een vuilstort maakt. Of wonen naast de 'eeuwige' klusser die ook 's avonds laat nog heel veel herrie maakt. Bijna iedereen herkent dit soort ergernissen. En soms lukt het niet meer om het samen op te lossen. Dan gaat in de gemeente Súdwest-Fryslân 'Buurtbemiddeling' helpen.

Woensdag 26 oktober zetten in het gemeentehuis in Sneek 6 partijen hun handtekening onder de Overeenkomst Buurtbemiddeling Súdwest-Fryslan. Woningcorporaties herkennen deze sociale problematiek als geen ander en hebben er ook dagelijks mee te maken. Reden genoeg voor Elkien om deel te nemen en gezamenlijk op te trekken om wijken en buurten leefbaar en plezierig te houden.

Elkien ondertekende samen met collega corporaties Accolade, Dynhus en WoonFriesland. Ook Stichting Sociaal Collectief Súdwest-Fryslan en de gemeente zetten hun handtekening onder de overeenkomst. En daarmee gaat 'Buurtbemiddeling' in deze gemeente officieel van start.

Speciaal getrainde vrijwilligers staan klaar om op tijd te helpen en verdere escalatie te voorkomen. Zij komen al in beeld voordat professionele hulpverleners in actie hoeven te komen. Ze zorgen er vooral voor dat mensen weer met elkaar in gesprek gaan zodat ze samen tot een oplossing komen.

In Nederland bestaat buurtbemiddeling al meer dan 25 jaar en wordt in 300 gemeenten aangeboden. Zo’n 3.500 getrainde bemiddelaars zorgen ervoor dat buren samen een oplossing vinden voor hun conflict. Er werden al ruim 180.000 conflicten tussen buren gemeld bij de buurtbemiddelingsorganisaties. En buurtbemiddeling werkt. In 7 van de 10 situaties werden inwoners geholpen naar een oplossing voor hun probleem.

Bekijk hier het nieuwsbericht van gemeente Súdwest-Fryslân.

Lees hier meer over buurtbemiddeling.

 

 

 

Deel deze pagina