Terug naar overzicht

Nieuwbouw Nij Ylostins

Ijlst

Over dit project

Nij Ylostins krijgt definitief geen status als gemeentelijk monument. Dit betekent dat gemeente Sùdwest-Fryslân, Patyna en Elkien aan de slag kunnen met een haalbaarheidsonderzoek om voor de stad IJlst een nieuw woon-zorg en welzijnsconcept te realiseren. Elkien kiest voor sloop en nieuwbouw omdat alleen deze optie de mogelijkheid biedt voor een woonzorgvoorziening die aansluit bij de wensen van de nieuwe senior. En bij de nieuwe werkelijkheid waarbij mensen langer zelfstandig thuis wonen. Daarnaast bouwt Patyna ook woningen op het terrein die geschikt zijn voor zware zorg. Mensen kunnen daardoor langer op het terrein blijven wonen en hoeven in de toekomst hiervoor niet meer te verhuizen naar een andere stad. Elkien wil samen met Patyna 62 nieuwe sociale huur- en zorgwoningen bouwen. Van deze 62 nieuwe woningen is het de bedoeling dat er 32 geschikt zijn voor intensieve zorg. Het is de intentie van de gemeente, Elkien en Patyna om ook een welzijnsgebouw te realiseren waar de hele stad gebruik van kan maken.

Onderzoek

De komende periode gebruiken we voor onderzoek naar de mogelijkheden van het terrein. We doen dit graag samen met de bewoners en relevante partijen. Het gaat namelijk om een belangrijke ouderenvoorziening voor de hele stad IJlst en directe omgeving, waarbij de inzet en deelname van de ‘mienskip’ noodzakelijk is. Een onafhankelijke externe partij begeleidt het onderzoek.

Bewoners

Er zijn eerder afspraken gemaakt met de bewoners, deze gelden nog steeds. Tijdens de sloop en nieuwbouw blijven bewoners op het terrein wonen en ze krijgen voorrang bij een plek in de nieuwbouw. Natuurlijk houden wij de bewoners steeds op de hoogte van wat er gaat gebeuren en denken zij mee in de plannen. De bewoners zijn al op de hoogte van dit proces.

Vragen?

Voor vragen kunt u bellen met Elkien via telefoonnummer 0513 - 635 735 of mailen met klantenservice@elkien.nl

 

 


Algemeen

  • Plaats Ijlst

Locatie op kaart