Geen objecten gevonden

Thuis bij Wies

Publicatiedatum: 16-03-2022

In de Hollanderstraat in de Hollanderwijk in Leeuwarden woont Wies. Ze woont er al ruim 9 jaar. “De eerste 7 jaar was ik hier niet gelukkig. Maar nu krijgen ze me hier niet meer weg. Dit is echt mijn paleisje”. Naast de voordeur heeft Wies daarom een bord geplaatst met de tekst: Te plak.

Wies heeft een lange en bijzondere woongeschiedenis. Ze heeft al op heel veel plekken in de stad gewoond. Als bom-moeder (bewust ongehuwde moeder) met drie kinderen woonde ze zelfs in een kraakpand aan de Huizumerlaan. Toen haar woning aan de Sint Eustatiusstraat gesloopt moest worden, schrok ze zich rot. Maar gelukkig kwam op het allerlaatste moment deze woning in de Hollanderwijk voor haar beschikbaar. Ze moest er ontzettend wennen maar is er nu heel gelukkig. Ze woont er samen met haar parkiet Piet.

Wies is een creatieve geest. En dat is goed te zien aan haar heel persoonlijke en uitzonderlijke interieur. Het hele huis hangt vol met schilderijen, tegeltableaus en foto’s. Ook heel bijzonder zijn alle Afrikaanse beelden. Ze sieren niet alleen de prachtige authentieke erker van haar huis, maar ook een wijnrek, tafel en krantenbak. Ze zorgen voor een heel bijzondere sfeer in de woonkamer.

Daarnaast staan er heel veel olifanten in haar interieur. “Ik kijk graag naar natuurfilms” zegt Wies. “Olifanten zijn mijn lievelingsdieren omdat ze heel trouw zijn. Als er een dier in de kudde doodgaat, neemt de hele kudde afscheid. Al moeten ze er kilometers voor lopen. Dat vind ik prachtig. Ze leven in groepen en zijn toch ook individualistisch. Een mooie combinatie. Ik ben zelf ook trots op mijn identiteit”.

Wies voelt zich thuis in de Hollanderwijk. Ze is heel sociaal en zorgt graag voor de mensen in de buurt. “Ik ben heel trots op mijn huisje en blijf hier tot 2033 wonen. Dan word ik 80 jaar. Tot die tijd hoop ik nog heel veel pannetjes soep bij de buren te brengen”.

Deel deze pagina